Blog
„Eko slow food truckiem przez Polskę”
Kochani, z radością informujemy, że praca nad naszym projektem „Eko slow food truckiem przez Polskę” dofinansowanym ze środków KPO w...
Zobacz więcej„Dzika róża – właściwości i zastosowanie naturalnego skarbu natury”
Dzika róża, to roślina z rodziny różowatych, rosnąca dziko w lasach, zaroślach i na obrzeżach dróg. Charakteryzuje się silnymi kolcami...
Zobacz więcej„Majeranek – aromatyczna roślina do wykorzystania w kuchni”
Majeranek (Origanum majorana) to roślina z rodziny jasnotowatych, pochodząca z obszarów basenu Morza Śródziemnego. Jest popularną rośliną ziołową, która jest...
Zobacz więcejBotwinka warzywo na lepsze samopoczucie
Botwinka, czyli liście młodego buraka ćwikłowego, jest niezwykle wartościowym składnikiem diety. Zawiera wiele cennych składników odżywczych, takich jak witaminy A,...
Zobacz więcejCzosnek naturalny antybiotyk
Czosnek to roślina, która posiada cenne właściwości lecznicze. W jednym małym ząbku czosnku zawiera się ogrom substancji leczniczych, takich jak...
Zobacz więcejSłodkie wypieki z mąki z płaskurki
Zachęcamy do wypróbowania przepisów na te słodkie przekąski. Składniki Sposób przygotowania Orzechy i morele drobno siekamy. Mąkę mieszamy z proszkiem...
Zobacz więcejPłaskurka i jej cudowne właściwości
Płaskurka to dawna odmiana pszenicy orkiszowej zaliczana do żywności prozdrowotnej. Płaskurka jest znana ze swoich właściwości leczniczych. Jej regularne spożywanie...
Zobacz więcej„Kulinarne inspiracje z octem balsamicznym”
Ocet balsamiczny jest ciemnym, gęstym i aromatycznym octem, który jest produkowany w określonych regionach Włoch, głównie w Modenie i Reggio...
Zobacz więcejZdrowe sałatki na upalne dni!
Kochani w okresie upałów należy unikać ciężkostrawnych potraw, które mogą obciążać układ trawienny i sprawić, że będziemy czuć się jeszcze...
Zobacz więcej