Przepis na szybką Sałatkę z rukolą camembertem i jajkiem

Ta sałatka z rukolą to idealny wybór na wiosenny/letni obiad. Rukola jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bogata w witaminy i składniki odżywcze.Sałatka zachęca swoimi kolorami, a dodatkowo jest prosta i szybka w przygotowaniu.

Zachęcamy do wypróbowania tej pysznej sałatki i cieszenia się jej wyjątkowym smakiem!

Składniki potrzebne do wykonania sałatki

  • 3 jajka
  • 150 g kukurydzy konserwowej
  • 7-8 pomidorów suszonych z oleju (około 150 g odsączonych z oleju pomidorów)
  • 60 g rukoli
  • 120 g sera camembert

Składniki do przygotowania sosu

  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki octu jabłkowego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE

Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz i pokrój w ćwiartki. Do jajek dodaj kukurydzę konserwową, pokrojone w kostkę suszone pomidory, rukolę i pokrojony w plasterki ser camembert.

Całość wymieszaj i polej sosem – czyli miodem wymieszanym z musztardą, natką pietruszki, jogurtem greckim, octem z białego wina i doprawionym solą i pieprzem do smaku.

Życzymy Smacznego!

Składniki potrzebne do wykonania tej oto sałatki znajdziecie w naszym sklepie!

Shopping Cart