Ta sałatka z rukolą to idealny wybór na wiosenny/letni obiad. Rukola jest nie tylko bardzo smaczna, ale również bogata w witaminy i składniki odżywcze.Sałatka zachęca swoimi kolorami, a dodatkowo jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Zachęcamy do wypróbowania tej pysznej sałatki i cieszenia się jej wyjątkowym smakiem!
Składniki potrzebne do wykonania sałatki
- 3 jajka
- 150 g kukurydzy konserwowej
- 7-8 pomidorów suszonych z oleju (około 150 g odsączonych z oleju pomidorów)
- 60 g rukoli
- 120 g sera camembert
Składniki do przygotowania sosu
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki octu jabłkowego
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz i pokrój w ćwiartki. Do jajek dodaj kukurydzę konserwową, pokrojone w kostkę suszone pomidory, rukolę i pokrojony w plasterki ser camembert.
Całość wymieszaj i polej sosem – czyli miodem wymieszanym z musztardą, natką pietruszki, jogurtem greckim, octem z białego wina i doprawionym solą i pieprzem do smaku.
Życzymy Smacznego!
Składniki potrzebne do wykonania tej oto sałatki znajdziecie w naszym sklepie!