Witamy Serdecznie!
Dzisiaj przedstawimy przepis na zdrowe, ekologiczne naleśniki jaglane z sosem bolońskim.
Naleśniki zapiekane z sosem bolońskim będą pysznym i sycącym daniem dla całej rodziny. Można podać je z ulubioną sałatką lub surówką.
W pierwszej kolejności należy przygotować cienkie naleśniki.
Składniki potrzebne do przygotowania naleśników
250g mąki jaglanej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody gazowanej
szczypta soli
Wszystko należy razem wymieszać.Piec na patelni do uzyskania złotego koloru
Po upieczeniu naleśników ,można się zabrać za przygotowanie sosu bolońskiego.
Składniki na sos boloński
500g mięsa mielonego z indyka
szklanka passaty pomidorowej
250g połówek grochu
zioła prowansalskie
1 cebula
sól i pieprz
Mięso podsmażyć, następnie dodać warzywa, groch zalać passatą i gotować na wolnym ogniu kilka minut.
Gdy sos będzie już gotowy naleśniki należy nim posmarować i zawinąć w koperty. Ułożyć w brytfance i zapiec kilka minut w piekarniku w 180 stopniach.
Życzymy Smacznego!!
Składniki potrzebne do przygotowania tej potrawy znajdziecie w naszym sklepie!
Zapraszamy serdecznie do skorzystania z tego przepisu i zakupów na naszym sklepie!