Naleśniki jaglane z sosem bolońskim

Witamy Serdecznie!

Dzisiaj przedstawimy przepis na zdrowe, ekologiczne naleśniki jaglane z sosem bolońskim.

Naleśniki zapiekane z sosem bolońskim będą pysznym i sycącym daniem dla całej rodziny. Można podać je z ulubioną sałatką lub surówką.

W pierwszej kolejności należy przygotować cienkie naleśniki.

Składniki potrzebne do przygotowania naleśników

250g mąki jaglanej

2 jajka

1/2 szklanki mleka

1/2 szklanki oleju

1/2 szklanki wody gazowanej

szczypta soli

Wszystko należy razem wymieszać.Piec na patelni do uzyskania złotego koloru

Po upieczeniu naleśników ,można się zabrać za przygotowanie sosu bolońskiego.

Składniki na sos boloński

500g mięsa mielonego z indyka

szklanka passaty pomidorowej

250g połówek grochu

zioła prowansalskie

1 cebula

sól i pieprz

Mięso podsmażyć, następnie dodać warzywa, groch zalać passatą i gotować na wolnym ogniu kilka minut.

Gdy sos będzie już gotowy naleśniki należy nim posmarować i zawinąć w koperty. Ułożyć w brytfance i zapiec kilka minut w piekarniku w 180 stopniach.

Życzymy Smacznego!!

Składniki potrzebne do przygotowania tej potrawy znajdziecie w naszym sklepie!

Zapraszamy serdecznie do skorzystania z tego przepisu i zakupów na naszym sklepie!

Shopping Cart