Wiosenna sałatka z jajkiem i rzodkiewką
Składniki na sałatkę:
- 120 g sera feta pokrojonego w kostkę
- 80 g roszponki
- 70 g świeżego ogórka (najlepiej gruntowego) pokrojonego w cienkie półtalarki
- 1 pęczek rzodkiewek pokrojonych w cienkie talarki
- 3 jajka ugotowane na twardo (pokrojone w grubą kostkę)
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku (opcjonalnie)
Składniki na sos:
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy miodowej
Przygotowanym sosem zalewamy sałatkę. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut aby smaki się przegryzły.
Po upływie odpowiedniego czasu wyciągamy sałatkę z lodówki.
Jest gotowa do konsumpcji!
Życzymy Smacznego!
Zapraszamy serdecznie do naszego sklepu Eko Chata po potrzebne składniki!