Sałatka dla zabieganych …

Wiosenna sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Składniki na sałatkę:

  • 120 g sera feta pokrojonego w kostkę
  • 80 g roszponki
  • 70 g świeżego ogórka (najlepiej gruntowego) pokrojonego w cienkie półtalarki
  • 1 pęczek rzodkiewek pokrojonych w cienkie talarki
  • 3 jajka ugotowane na twardo (pokrojone w grubą kostkę)
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz do smaku (opcjonalnie)

Składniki na sos:

  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy miodowej

Przygotowanym sosem zalewamy sałatkę. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut aby smaki się przegryzły.

Po upływie odpowiedniego czasu wyciągamy sałatkę z lodówki.

Jest gotowa do konsumpcji!

Życzymy Smacznego!

Zapraszamy serdecznie do naszego sklepu Eko Chata po potrzebne składniki!

Shopping Cart