Myślicie co można zrobić z migdałów oprócz jedzenia ich jako przekąski? Oto propozycja, jak wykorzystać te pyszne orzechy w ciastach! Migdały świetnie nadają się do przygotowania migdałowego ciasta, które jest nie tylko pyszne, ale też proste w przygotowaniu.Możliwości jest wiele, więc pozwól swojej kreatywności i eksperymentuj z migdałami w różnych przepisach!
Mamy dla was propozycję na pyszne ciasto.
Składniki:
- 200 g mielonych migdałów
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 100 g masła
- 100 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Masło roztopić i odstawić do ostudzenia.
- Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
- Do jajek dodawać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, sól, mielone migdały oraz roztopione masło.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-35 minut w temperaturze 180°C.
- Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Gotowe! Teraz możesz cieszyć się pysznym i aromatycznym ciastem migdałowym. Smacznego!
Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie znajdziesz wszystkie produkty ekologiczne, które potrzebne są do wykonania tego pysznego ciasta! Zapraszamy ciepło i zachęcamy do odwiedzenia naszego sklepu-Bartniki ul. Miodowa 10 lub www.ekonamaksa.pl, gdzie czekają na Ciebie tylko najlepsze, ekologiczne składniki. Czekamy na Ciebie!