prosty przepis na ciasto migdałowe

Myślicie co można zrobić z migdałów oprócz jedzenia ich jako przekąski? Oto propozycja, jak wykorzystać te pyszne orzechy w ciastach! Migdały świetnie nadają się do przygotowania migdałowego ciasta, które jest nie tylko pyszne, ale też proste w przygotowaniu.Możliwości jest wiele, więc pozwól swojej kreatywności i eksperymentuj z migdałami w różnych przepisach!

Mamy dla was propozycję na pyszne ciasto.

Składniki:

  • 200 g mielonych migdałów
  • 200 g cukru
  • 4 jajka
  • 100 g masła
  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Masło roztopić i odstawić do ostudzenia.
  2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
  3. Do jajek dodawać stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, sól, mielone migdały oraz roztopione masło.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  5. Masę wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30-35 minut w temperaturze 180°C.
  7. Po upieczeniu ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić.

Gotowe! Teraz możesz cieszyć się pysznym i aromatycznym ciastem migdałowym. Smacznego!

Zapraszamy do naszego sklepu, gdzie znajdziesz wszystkie produkty ekologiczne, które potrzebne są do wykonania tego pysznego ciasta! Zapraszamy ciepło i zachęcamy do odwiedzenia naszego sklepu-Bartniki ul. Miodowa 10 lub www.ekonamaksa.pl, gdzie czekają na Ciebie tylko najlepsze, ekologiczne składniki. Czekamy na Ciebie!

Shopping Cart